fbpx

 

Drugi vikend projekta „Bajkoviti svijet umjetnosti“, koji pod pokroviteljstvom Ambasade SAD-a sprovodi tim Nevladinog udruženja ARS-INDUSTRIA iz Podgorice, protekao je u znaku bajke „Zlatokosa“ (verzija: Grozdana Olujić).

 S djecom se na psihološkim radionicama razgovaralo o dihotomiji između unutrašnje i spoljašnje ljepote čovjeka i postavljanju ličnih granica u trpljenju i (samo)žrtvovanju zarad ljubavi i prihvatanja okoline.

Elementi bajke prikazivani su i u okviru likovnih radionica, na kojima se dodatno posebna pažnja posvetila simulaciji pop-art stila i njegovog najznačajnijeg predstavnika – američkog slikara Endija Vorhola.

 Glumačke radionice bile su fokusirane na osvajanje prostora (scene), pospješivanju i verbalizaciji mašte, a kroz pantomimu su prikazivani i likovi iz bajke „Zlatokosa“.

Muzičke radionice uključile su upoznavanje s muzičkom tradicijom Crne Gore – lirskim pjesmama Ksenije Cicvarić, epskim pjesmama uz tradicionalni instrument gusle i narodnom igrom „oro“, a drugog dana radionica i filmskom muzikom američkog kompozitora Džona Vilijamsa, u ostvarenjima kao što su „Hari Poter“, „Supermen“ i „Ratovi zvijezda“.

AKO ŽELITE DA DONIRATE?

Iskoristite priliku budite humani

Kontakt

ADRESA
Bijela bb, Herceg Novi, Crna Gora
TELEFON
+38231671042, 031671443
EMAIL 
mladost.bijela@usdz.me