fbpx

 

Šesti vikend projekta „Bajkoviti svijet umjetnosti“, koji pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedninjenih Američkih Država u Crnoj Gori sprovodi tim nevladine organizacije ARS-INDUSTRIA iz Podgorice, bio je u znaku gostovanja četvoročlanog vokalnog ansambla sačinjenog od dva ženska (sopran i alt) i dva muška glasa (tenor i bas).

Za ovu priliku kompozitorka Nina Perović posebno je kreirala obrade/aranžmane pjesama „Durmitor“ (uz elemente  sociopsihodrame) i „Hit the Road Jack“ Reja Čarlsa. Djeca su u izvedbi ovih numera učestvovala kako u svojstu solista, tako i kao publika. Kao sastavni dio vokalnog ansambla ona su podražavala brojne zvukove godišnjih doba na planini Durmitor, dok su u svojstvu malih dirigenata postavljala tempo i sugerisala dinamiku vokalnom ansamblu koji je pjevao, dajući mu i znake za „upade” glasova i početke fraza.

Ovakvo djelovanje i rad gostujućih muzičara koji se pretežno oslanjao na elemente improvizacije (u skladu sa načelima sociopsihodrame), u velikoj su mjeri podstakli i oslobodili kreativnost kod djece, te su i ona interpretirala poznate stihove uz klavirsku podršku ili u pratnji vokalnog ansambla čiji su sastavni dio, pored profesionalnih pjevača, bila i ona sama.

AKO ŽELITE DA DONIRATE?

Iskoristite priliku budite humani

Kontakt

ADRESA
Jadranska magistrala broj 10, Bijela - Herceg Novi, Crna Gora
TELEFON
+38231671042, 031671443
EMAIL 
dom.bijela@gmail.com
mladost.bijela@usdz.me