fbpx

 

Dječiji dom “Mladost” Bijela primio je donaciju novogodišnjih paketića koju je uručila poliklinika Hipokrat, kroz humanitarnu akciju koju je organizovala ova zdravstvena ustanova sa partnerima.

“Ovo je samo jedna u nizu akcija društveno odgovornog angažmana poliklinika Hipokrat, a ovog puta organizovana je u saradnji sa partnerima: veledgrogerijama Net Pharm, farmaceutska kompanija Pharmanova, butik Super style, veledrogerija Meditas i Protein si” istakao je tehnički direktor poliklinike Hipokrat Nikola Pešić, prilikom uručivanja donacije.

“Saradnjom i partenrstvima sa državnim i privatnim subjektima podstičemo razvoj ideja, kulture i afirmacije javnog zdravlja i opšteg dobra. Hipokrat se opredijelio da ovakvnom humanitarnom akcijom ohrabri i doprinese bezbrižnom odrastanju djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometen porodičnim prilikama. Cijeneći da je briga o najmlađima ključna za opšti napredak društva, Hipokrat i ovom akcijom nastavlja misiju humanosti i sticanja povjerenja naših građana, ne samo kroz pružanje zdravstvenih usluga brze i efikasne dijagnostike i liječenja, već i odgovornim odnosom prema društvenoj zajednici. U susret praznicima željeli smo pružiti ruku prijateljstva i saosjećajnosti za one koji nemaju tu sreću da predstojeće dane  provedu u toplini vlastitog doma sa svojom porodicom i dati mali doprinos kako bi se i djeci u Bijeloj omogućilo da osjete praznični duh i raspoloženje.  Nadamo se da ćemo ovom donacijom pomoći upravi Doma da djeci dočaraju svu toplinu doživljaja novogodišnjih i božićnih praznika, te da ih veselo proslave u okruženju svoje velike porodice” zaključio je Pešić.

Marela Savić iz Doma u Bijeloj, zahvalila se na humanosti i istakla da ova i brojne druge donacije koje svakodnevno pristižu potvrđuju da u društvu postoji empatija i saosjećajnost prema sudbini štićenika koji su najosjetljiviji i najranjiviji dio društva. Savić je navela da je želja uprave i radnika doma da djeca vode što je moguće normalniji život zbog čega su donacije građana, organizacija i kompanija od posebnog značaja.

“Mališani se obraduju svakoj pažnji, a novogodišnji paketići upotpunili su prazničnu čaroliju našim štićenicima i unijeli radost u našu ustanovu, zbog čega smo veoma zahvalni”, izjavila je Savić.

AKO ŽELITE DA DONIRATE?

Iskoristite priliku budite humani

Kontakt

ADRESA
Jadranska magistrala broj 10, Bijela - Herceg Novi, Crna Gora
TELEFON
+38231671042, 031671443
EMAIL 
dom.bijela@gmail.com
mladost.bijela@usdz.me