Sjednica savjeta za prava djeteta

  Dana 17.07. 2018. godine, u Dječjem domu “ Mladost “ Bijela održana je sjednica Savjeta za prava djeteta, kojom je presjedavao ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.  


Read More...

Obuka za stručne radnike, tema

U periodu od 27 – 28. 06. 2018. godine u prostorijama Dječjeg doma „ Mladost “ Bijela, Zavod za socijalnu i dječju zaštitu je organizovao dvodnevnu obuku za stručne radnike Dječjeg doma „ Mladost “ Bijela pod nazivom „ Strategije suzbijanje vršnjačkog zlostavljanja u domskom okruženju “.    


Read More...
01

Realizovani izleti i ekskurzije za vrijeme ljetnjeg raspusta

  • PDF

Tradicionalno kao i svake godine u organizaciji ministarstva rada i socijalnog staranja svi korisnici Dječjeg doma „Mladost“ su po završetku školske godine boravili 7 dana na Ivanovim koritima. Period od 13 juna do 19juna djeca su u pratnji vaspitača i medicinskih sestara, iskoristili za odmor, rekreaciju, druženje sa vršnjacima iz drugih opština, upoznavanje kulturno istoriskim nasledjem Lovćenskog kraja, kao i prirodnim ljepotama NP Lovćen.

 

Stariji štićenici, njih sestoro, su u organizaciji „GRiG Beograd“ učestvovali (od 25juna do 02jula) na edukativnom kampu u Vrnjačkoj banji. Na kampu su organizovane aktivnosti namjenjene sticanju zivotnih vještina za osamostaljivanje.

Privatni vrtić „Vini pu“ iz budve je 23 juna organizovao za 13 sticenika jednodnevni boravak na „Aqua parku“ .

U organizaciji „EPCG“ drugi put u poslednje tri godine dvanaestoro sticenika u pratnji vaspitača su u periodu od 03 jula do 09jula bili učesnici „košarkaskog kampa Kolašin 2018“. Na kampu su se djeca kroz svakodnevne treninge i slobodne aktivnosti družili sa svojim vršnjacima, stvarajuci nova prijateljstva. Takodje su upoznali mnoge poznate kosarkase koji su ih usmjeravali kako upornim radom i treningom mogu uspjeti u životu. Period boravka na kampu smo iskoristili da upoznamo prirodne ljepote Bjelasice, kao i kulturno istoriske znamenitosti Kolašina.

Povodom proslavljanja jubileja 30godina postojanja luke Bar, bord direktora luke Bar je organizovo jednodnevno (16 jul) krstarenje zalivom za 37oro djece Dječjeg doma Mladost i djece iz dnevnog centra koji je smješten u sklopu Doma. Po povratku jedna štićenica je izjavila „ prelijep pogled na zaliv iz jednog drugog, za nas do danas nepoznatog ugla“.

Kao i svake godine desetoro naše djece je u pratnji vaspitača u periodu od 14jula do 22jula boravilo u Dječijem domu u Užicama. Boravak je iskorišten druženje sa vršnjacima iz pomenute ustanove, upoznavanje prirodnih ljepota Uzičkog i Zlatiborskog kraja.

U avgustu mjesecu se očekuje tradicionalni petnaestodnevni boravak djece na sportskom kampu „Skorus“ u Grčkoj. Ovaj boravak će kao i predhodnih godina finansirati A.D. Jugopetrol Kotor.

Ovom prilikom se u ime djece i zaposlenih JU Dječji dom Mladost Bijela zahvaljujemo svima koji su učestvovali u organizaziji pomenutih aktivnosti.