Sjednica savjeta za prava djeteta

  Dana 17.07. 2018. godine, u Dječjem domu “ Mladost “ Bijela održana je sjednica Savjeta za prava djeteta, kojom je presjedavao ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.  


Read More...

Obuka za stručne radnike, tema

U periodu od 27 – 28. 06. 2018. godine u prostorijama Dječjeg doma „ Mladost “ Bijela, Zavod za socijalnu i dječju zaštitu je organizovao dvodnevnu obuku za stručne radnike Dječjeg doma „ Mladost “ Bijela pod nazivom „ Strategije suzbijanje vršnjačkog zlostavljanja u domskom okruženju “.    


Read More...
01

Sportski kamp Skouras 10.08.-24.08.

  • PDF

Nekima mjesec avgust označava i kraj školskog raspusta a  za 15-toro štićenika našeg Doma raspust kao da je tek počeo.
Zahvaljujući donaciji kompanije Jugopetrol AD Kotor i njenom direktoru gospodinu Antonisu Semelidesu, već petu godinu za redom naši štićenici imaju prilike da kroz druženje i raznovrsne sportske aktivnosti mogu upoznati svoje vršnajake iz cijele Evrope, koji će boraviti u ljetnjem kampu „Scouras“ na Halkidikiju.
Prije samog polaska predstavnik Jugopetrola, gospodin Ivan Beloica svoj djeci koja idu za Grčku uručio je prigodne poklone u vidu rančeva, majici i papuča. Posebnu zahvalnost mu dugujemo u saznanju da nam je obezbijedio prevoz jednim od najluksuznijih autobusa firme „Vujović“ iz Danilovgrada, koji su nam pružili savršenju udobnost i prijatnost tokom putovanja.

Jugopetrol je djeci i vaspitačima obezbijedio sve troškove puta i boravka u kampu, čime pokazuje dugogodišnji primjer društveno-odgovornog poslovanja, na čemu im se djeca i uprava Doma najsrdačnije zahvaljuje. 

Tokom 14-todnevnog boravka u kampu djeca su imala prilike da se oprobaju u 30 različitih sportskih disciplina, počev od sportskih igara sa loptom, plivanja,  vožnja kanua, atletike, crossfita, parkur,  streljaštva, mini golfa, stonog tenis, šaha, konja za jahanje, plesa, plaže itd...

Kombinujući sport i zabavu u veoma dobro organizovanom programu u kojima djeca uživaju, kroz druženje, odlaske na plažu i razne druge aktivnosti provode nezaboravan odmor u atmosferi punoj saradnje i prijateljstva.

Provodeći radosne dane u prelijepom prirodnom okruženju punom zelenila, ljubazni domaćin je vodio računa o bezbijednosti u bungalovima sopstvenim objezbeđenjem 24 sata, spasiocima na plaži i bazenima, medicinskim centrom,  restoranu gdje je hrana uvijek bila ukusna i svjeza.Last Updated on Monday, 24 September 2018 07:54