Прокат автомобилей в Черногорииsmjestaj ulcinj

Sjednica savjeta za prava djeteta

  Dana 17.07. 2018. godine, u Dječjem domu “ Mladost “ Bijela održana je sjednica Savjeta za prava djeteta, kojom je presjedavao ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.  


Read More...

Obuka za stručne radnike, tema

U periodu od 27 – 28. 06. 2018. godine u prostorijama Dječjeg doma „ Mladost “ Bijela, Zavod za socijalnu i dječju zaštitu je organizovao dvodnevnu obuku za stručne radnike Dječjeg doma „ Mladost “ Bijela pod nazivom „ Strategije suzbijanje vršnjačkog zlostavljanja u domskom okruženju “.    


Read More...
01

MultiTrans


Žiro račun br: 510-409-74

PIB I PDV 02007711

 

Realizovani izleti i ekskurzije za vrijeme ljetnjeg raspusta

  • PDF

Tradicionalno kao i svake godine u organizaciji ministarstva rada i socijalnog staranja svi korisnici Dječjeg doma „Mladost“ su po završetku školske godine boravili 7 dana na Ivanovim koritima. Period od 13 juna do 19juna djeca su u pratnji vaspitača i medicinskih sestara, iskoristili za odmor, rekreaciju, druženje sa vršnjacima iz drugih opština, upoznavanje kulturno istoriskim nasledjem Lovćenskog kraja, kao i prirodnim ljepotama NP Lovćen.

 

{gallery}lovcen{/gallery}

Stariji štićenici, njih sestoro, su u organizaciji „GRiG Beograd“ učestvovali (od 25juna do 02jula) na edukativnom kampu u Vrnjačkoj banji. Na kampu su organizovane aktivnosti namjenjene sticanju zivotnih vještina za osamostaljivanje.

{gallery}banja{/gallery}

Privatni vrtić „Vini pu“ iz budve je 23 juna organizovao za 13 sticenika jednodnevni boravak na „Aqua parku“ .

U organizaciji „EPCG“ drugi put u poslednje tri godine dvanaestoro sticenika u pratnji vaspitača su u periodu od 03 jula do 09jula bili učesnici „košarkaskog kampa Kolašin 2018“. Na kampu su se djeca kroz svakodnevne treninge i slobodne aktivnosti družili sa svojim vršnjacima, stvarajuci nova prijateljstva. Takodje su upoznali mnoge poznate kosarkase koji su ih usmjeravali kako upornim radom i treningom mogu uspjeti u životu. Period boravka na kampu smo iskoristili da upoznamo prirodne ljepote Bjelasice, kao i kulturno istoriske znamenitosti Kolašina.

{gallery}kamp{/gallery}

Povodom proslavljanja jubileja 30godina postojanja luke Bar, bord direktora luke Bar je organizovo jednodnevno (16 jul) krstarenje zalivom za 37oro djece Dječjeg doma Mladost i djece iz dnevnog centra koji je smješten u sklopu Doma. Po povratku jedna štićenica je izjavila „ prelijep pogled na zaliv iz jednog drugog, za nas do danas nepoznatog ugla“.

Kao i svake godine desetoro naše djece je u pratnji vaspitača u periodu od 14jula do 22jula boravilo u Dječijem domu u Užicama. Boravak je iskorišten druženje sa vršnjacima iz pomenute ustanove, upoznavanje prirodnih ljepota Uzičkog i Zlatiborskog kraja.

U avgustu mjesecu se očekuje tradicionalni petnaestodnevni boravak djece na sportskom kampu „Skorus“ u Grčkoj. Ovaj boravak će kao i predhodnih godina finansirati A.D. Jugopetrol Kotor.

Ovom prilikom se u ime djece i zaposlenih JU Dječji dom Mladost Bijela zahvaljujemo svima koji su učestvovali u organizaziji pomenutih aktivnosti.