Nedelja sa osmijehom na licu

Prethodne nedjelje djeca su kroz ljepotu I šarenilo cvijeća prikazala svoje osjećaje I razdraganost. Radionica je protekla u u veseloj atmosferi. Na papiru su iscrtani oblici jagode I ruže unutar koji su lijepljeni  umotani papyri u oluku “gliste”.  


Read More...

Okrugli sto – promocija Lanzarot konvecije u Crn...

Predstavnice Dječijeg doma ,,Mladost˝ iz Bijele, Sandra Novaković - psihološkinja i Marina Lekić Barac - rukovodilac službe za obezbjeđenje dostupnosti servisa za pomoć i podršku djeci i mladima, prisustvovale su dana 03.06.2020. godine Okruglom stolu koji je organizovao Zaštitnik ljudskih prava i sloboda u cilju promocije važnosti poštovanja Lanzerot Konvencije Savjeta Evrope o zabrani svih oblika seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja djece.    


Read More...
01

MultiTransŽiro račun br: 510-409-74

PIB I PDV 02007711

 

Dodjela Evropske omladinske kartice i predavanje na temu bezbjednog korištenja Interneta

  • PDF

Predstavnici Ministarstva sporta i mladih podijelili su svim štićenicima starijim od 13 godina Evropsku omladinsku karticu (European Youth Card - EYCA). Ova kartica je jedina zvanična benefit kartica za mlade u Crnoj Gori koja omogućava svim mladima uzrasta od 13 do 19 godina da koriste preko 130 popusta u našoj zemlji i 70 hiljada popusta u čitavoj Evropi. Popusti se mogu ostvariti u kategoriji kulture I edukacije (Crnogorsko narodno pozorište, Gradsko pozorište Podgorica, Cineplexx), rekreacije (avanturistički park “Lovćen”, The Capital Fitness Center), ugostiteljstva (“Lighthouse”, Herceg Novi). Na ovaj način jača se mobilnost mladih ljudi, doprinosi njihovoj neformalnoj edukaciji, umrežavanju sa vršnjacima na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou.

U organizaciji Ministarstva sporta i mladih, Ministarstva javne uprave, Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije održano je predavanje na temu digitalne pismenosti, učenja na daljinu (Distance learning) i bezbjednom korištenju interneta. Upoznati su kako da prate predavanja ili radionice putem interneta (webinari se mogu pratiti u realnom vremenu ili kasnije preuzeti sa interneta), kako da objave svoje autorske radove putem web stranica (blogova) ili putem video snimka (vloga), kako da postanu odgovorni građani digitalnog svijeta kreiranjem kvalitetnih sadržaja koje će dijeliti na društvenim mrežama i web stranicama, jer će na osnovu njih drugi stvoriti sliku o njima.

Last Updated on Monday, 15 June 2020 12:51