Nedelja sa osmijehom na licu

Prethodne nedjelje djeca su kroz ljepotu I šarenilo cvijeća prikazala svoje osjećaje I razdraganost. Radionica je protekla u u veseloj atmosferi. Na papiru su iscrtani oblici jagode I ruže unutar koji su lijepljeni  umotani papyri u oluku “gliste”.  


Read More...

Okrugli sto – promocija Lanzarot konvecije u Crn...

Predstavnice Dječijeg doma ,,Mladost˝ iz Bijele, Sandra Novaković - psihološkinja i Marina Lekić Barac - rukovodilac službe za obezbjeđenje dostupnosti servisa za pomoć i podršku djeci i mladima, prisustvovale su dana 03.06.2020. godine Okruglom stolu koji je organizovao Zaštitnik ljudskih prava i sloboda u cilju promocije važnosti poštovanja Lanzerot Konvencije Savjeta Evrope o zabrani svih oblika seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja djece.    


Read More...
01

MultiTransŽiro račun br: 510-409-74

PIB I PDV 02007711

 

Online rad dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju

  • PDF

Saglasno sa odlukom NKT zbog pandemijske situacije COVID 19 zatvoreni su mnogi dnevni centri djece sa smetnjama u razvoju, pa tako i naš.

U okviru našeg centra odlučili smo da uprkos nemogućnosti fizičkog rada dnevnog centra podršku našim korisnicima pružimo preko online radionica. Jednom nedeljno preko Zoom video poziva roditelji sa djecom će imati mogućnost da zajedno grupno učestvuju u kreativnim radionicama.

Kako igra predstavlja viši nivo istraživanja preko koje dijete upoznaje odredjene pojmove teme ili vještine karakteristične za njegov uzrast i psiho fizički razvoj, djeca će imati mogućnost da preko online radionica upotpune svoje vrijeme kreativnim radom preko raznih igara i vježbi, druže se sa svojim vršnjacima i poboljšaju svoje vještine.

U ovim online radionicama pažnja će se posvetiti razvoju grafomotorike, koordinacije, govora, pažnje, memorije, ritma i razvoju fine i grube motorike.

Priprema, organizacija i realizacija online zoom radionica biće organizovana od strane zaposlemih koji rade u Dnevnom centru, a koji su u svakodnevnoj komunikaciji sa roditeljima.


 

Last Updated on Tuesday, 07 July 2020 12:46