Izlet za djecu najmlađeg uzrasta u Nikšić

Dana, 10.09.2020. godine organizovan je jednodnevni  izlet za djecu najmlađeg uzrasta (od 2 do 10 godina) u Nikšiću, u sklopu Royaj Garden Event Centra. Djeca su imala priliku da se igraju u dvorištu opremljenom rekvizitima za dječije potrebe.  Pored slobodne igre, gledali su predstavu mališana  Kulturno kreativnog centra “Akord”,, nakon čega su slušali izvođenje pjesama poznatog dječijeg pjevača, koji je osvajao mnoge nagrade na raznim dječijim festivalima.  


Read More...

U Dječijem domu Mladost spremni za novu školsku ...

Zbog pandemije novog korona virusa, štićenici dječijeg doma „Mladost“ iz Bijele ovog ljeta nisu imali priliku da borave u sportskom kampu u Grčkoj, koji posljednjih već pet godina zaredom za njih organizuje i finansira kompanija Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice.


Read More...
01

MultiTransŽiro račun br: 510-409-74

PIB I PDV 02007711

 

ZMAJ PRIJATELJSTVA STIGAO U DJEČIJI DOM

  • PDF

U okviru međunarodne manifestacije Dječija nedjelja u Dječijem domu Mladost u Bijeloj upriličena je akcija pod nazivom Zmaj prijateljstva, koju je inicirao PPU Artić Pinokio iz Podgorice.

Kako za RTHN objašnjava vaspitačica u Domu, Tanja Škobalj cilj ove interesnatne akcije je širenje prijateljstva.

– Ta ideja je krenula od jednog teksta nepoznatog autora, koji govori o tri dječaka crne, bijele i žute boje. Oni su se svakog jutra obraćali Suncu riječima „Ti se Sunce rađaš za mene. Ti si samo moje Sunce“, dok nisu saznali da ono sija za svu djecu svijeta. Sva trojica su poželjela da pomognu jednom usamljenom dječaku da šire prijateljstvo. Onda se Sunce sjetilo da na krilima vjetra donese po jednog zmaja dječacima crne, bijele i žute boje – priča Škobalj.

Zmaj prijateljstva je krenuo iz Podgorice, pa je preko Pljevalja, Budve i Kotora danas stigao u Dječiji dom. Ideja je da akcija postane tradicija, te da svaka predškolska ustanova dobije zmaja.

Kako navodi Škobalj, mališani Doma u Bijeloj, uprkos pandemiji korona virusa, Dječiju nedjelju proveli su dinamično. Jedna grupa djece posjetila je Kotor.

– To je bila jedna edukativno-zabavna radionica, gdje su oni slušali lijepo predavanje o gusarima, piratima i čuvenom Barbarosi, koji je sa 70 flota i 30 hiljada vojnika pokušao da osvoji Kotor. Međutim Kotor je odbranjen. To je za njih bilo fascinantno. Drugog dana jedna grupa djece imala je izlet brodićem sa direktoricom i medicinskom sestrom. Obišli su Prčanj i Stoliv – priča ona.

Mališani su u Stolivu vidjeli dvije veoma stare barke, što im je bilo iznenađenje. Naučili su gdje se prave barke, od kojeg drveta, kako se rade rekonstrukcije.

Dječija nedjelja tradicionalno se obilježava svake godine u prvoj sedmici oktobra.