Izlet za djecu najmlađeg uzrasta u Nikšić

Dana, 10.09.2020. godine organizovan je jednodnevni  izlet za djecu najmlađeg uzrasta (od 2 do 10 godina) u Nikšiću, u sklopu Royaj Garden Event Centra. Djeca su imala priliku da se igraju u dvorištu opremljenom rekvizitima za dječije potrebe.  Pored slobodne igre, gledali su predstavu mališana  Kulturno kreativnog centra “Akord”,, nakon čega su slušali izvođenje pjesama poznatog dječijeg pjevača, koji je osvajao mnoge nagrade na raznim dječijim festivalima.  


Read More...

U Dječijem domu Mladost spremni za novu školsku ...

Zbog pandemije novog korona virusa, štićenici dječijeg doma „Mladost“ iz Bijele ovog ljeta nisu imali priliku da borave u sportskom kampu u Grčkoj, koji posljednjih već pet godina zaredom za njih organizuje i finansira kompanija Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice.


Read More...
01

MultiTransŽiro račun br: 510-409-74

PIB I PDV 02007711

 

PONOVO RADI DNEVNI CENTAR U DJEČIJEM DOMU

  • PDF

U sklopu Dječijeg doma Mladost u Bijeloj, kao jedan od četiri servisa, radi i Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju. Kapacitet Centra, koji je predviđen samo za potrebe mladih do 18 godina, je 15 mališana, ali usluge trenutno koristi njih devetoro i svi su sa područja opštine Herceg Novi, a jedno dijete je iz Doma.

Zbog loše epidemiološke situacije u Crnoj Gori tokom pandemije korona virusa ovaj servis je bio privremeno obustavnjen. Sa radom je ponovo počeo od nedavno, ali pod posebnim mjerama, priča za RTHN rukovodilac službe za obezbjeđenje servisa za pomoć i podršku djeci i mladima, Marina Lekić-Barac.

– Sve mjere koje je propisao Institut se strogo poštuju. Sa djecom rade stručni radnici, saradnici kao i medicinsko osoblje. Uključeni su psiholog, defektolog, fizioterapeut i medicinske sestre, koje strogo vode računa o mjerama. Radi se pod opremom. Prostor, koji je dovoljno velik, omogućuje nam da održavamo distancu između djece. Kada je riječ o radu sa djecom i prevozu, prilagođeni su radu škole, jer u ovoj situaciji djeca svakog drugog dana pohađaju nastavu – objašnjava ona.

Kako je kazala, poludnevni boravak obezbijeđen je za mališane koji imaju nastavu, a cjelodnevni onim danima kada nastava nije organizovana. Odmah nakon pauze mališanima u Centru organizovan izlet na Vrbanj.

– Iskoristili smo lijepo vrijeme da djeca uživaju u prirodi i šetnji, a i da se nakon pauze ponovo druže sa našim zaposlenima i poboljšaju međusobnu komunikaciju, jer je bio dug period da nisu koristili uslugeDnevnog centra – kazala je ona.

U Dnevnom centru imaju u planu realizaciju nekoliko projekata koji će unaprijediti usluge koje zapoleni pružaju korisnicima.