fbpx

 

Svuda u svijetu se 3. decembar obilježava kao Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Obilježavanje ovog datuma ima za cilj da se osobama sa invaliditetom omogući jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učestvovanje u društvenom životu.

Oko 15% svjetske populacije živi sa nekom vrstom invalidnosti. Osobe sa invaliditetom susreću se sa fizičkim, socijalnim, ekonomskim barijerama, kao i shvatanjima ljudi koji ih isključuju iz učešća u društvu kao ravnopravnih članova. Zato cijela zajednica i svi građani, treba da učine dodatni napor i pokažu veće razumijevanje za osobe sa invaliditetom i probleme sa kojima se oni svakodnevno susreću.

Stoga smo i mi 3. decembar, kao dan posebnih ljudi, obilježili u okviru naše Ustanove, tačnije u okviru vaspitne grupe koju čine djeca sa smetnjama.

Pripremili smo likovnu radionicu pod nazivom “Hoću da se družim”, gdje su djeca preko svojih radova pokazali da žele da budu kao svi,  jednaki i  prihvaćeni.

Cilj radionice je podizanje svijesti o njihovom prihvatanju u društvu, pravo da budu uključeni i što je najbitnije da ne budu izolovani iz društva.

 

AKO ŽELITE DA DONIRATE?

Iskoristite priliku budite humani

Kontakt

ADRESA
Jadranska magistrala broj 10, Bijela - Herceg Novi, Crna Gora
TELEFON
+38231671042, 031671443
EMAIL 
mladost.bijela@usdz.me