fbpx

 

U organizaciji NVO „Omladinski centar Herceg Novi“ danas  je u Dječijem domu „Mladost“  organizovana  „Torta za osmijeh“, manifestacija koja punih 19 godina uveseljava štićenike ustanove u Bijeloj. U dom je stiglo 79 torti iz Herceg Novog  i drugih crnogorskih opština, ali i od dugogodišnjih prijatelja iz Slovenije.  Ovoj humanitarnoj akciji odazvali su se pojedinci, organizacije, ustanove i institucije sa željom da mališanima u Domu izmame osmjehe i  upute poruku da, uprkos okolnostima izazvanih pandemijom, mogu da računaju na podršku šire zajednice. U ime Opštine Herceg Novi tortu su uručili potpredsjednica Vesna Samardžić i sekretar za lokalnu samoupravu Željko Bajčeta.

Predsjednik NVO „Omladinski centar Herceg Novi“ Milijan Mijović je kazao da su se   i pored mjera koje su na snazi potrudili da na malo drugačiji način organizuju manifestaciju.

– Narod se odazvao, ima dosta torti i zadovoljni smo. Stigle su torte iz Tivta, Kotora, Herceg Novog i Slovenije. Odazvale su se firme, nevladine organizacije, institucije. Torte su iz godine u godinu sve kreativnije, kazao je Mijović.

Direktorica Doma Marela Savić podsjetila je da je manifestacija  postala tradicija, te da već 19 godina čini djecu srećnom.

-Zbog pandemije je u drugačijem kontekstu. Ranijih godina smo to priređivali u objektu Doma, bilo je više druženja i komunikacije sa djecom. Ove i prošle godine je organizovano  na malo drugačiji način ali ne manje radosno i  uspješno. Svima se zahvaljujem na tortama i radosti koju su nam priredili. Nadamo se da će i pandemiji doći kraj i da ćemo se vratiti  našim starim dobrim navikama.

AKO ŽELITE DA DONIRATE?

Iskoristite priliku budite humani

Kontakt

ADRESA
Jadranska magistrala broj 10, Bijela - Herceg Novi, Crna Gora
TELEFON
+38231671042, 031671443
EMAIL 
dom.bijela@gmail.com
mladost.bijela@usdz.me