fbpx

 
Povodom završetka projekta „Bajkoviti svijet umjetnosti“, implementiranog pod pokroviteljstvom Ambasade SAD-a u Crnoj Gori, u subotu, 14. maja, u Dječijem domu „Mladost“ u Bijeloj upriličena je svečana ceremonija kojoj su prisustvovali ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke i njen tim, djeca i osoblje iz doma u Bijeloj, kao i članovi projektnog tima NVO Ars-industia iz Podgorice, koja je i realizator ovog programa. 
 
Kroz radionice, predavanja, susrete i razgovore sa istaknutim crnogorskim umjetnicima i psiholozima, a kroz pasivno i aktivno učenje čiju su polaznu osnovu činile bajke, cilj projekta bio je pospješivanje kreativnosti i izgradnja socijalnih, emocionalnih i psiho-fizičkih sposobnosti i vještina, te formiranje i postizanje što snažnijeg identiteta kod djece. Ideja ovog projekta bila je da se djeca upoznaju s različitim vrstama umjetnosti, s naglaskom na kulture SAD-a i Crne Gore, te da kroz muziku, slikanje, vajanje, glumu i pokret što neposrednije pronađu i ispolje svoj kreativni agens.
 
Rezultati višemjesečnog rada s djecom prikazani su na svečanoj ceremonji kroz dokumetarni film „Bajkoviti svijet umjetnosti“, a na zadovoljstvo djece, pokrovitelja, realizatora i domaćina ovog projekta.

AKO ŽELITE DA DONIRATE?

Iskoristite priliku budite humani

Kontakt

ADRESA
Jadranska magistrala broj 10, Bijela - Herceg Novi, Crna Gora
TELEFON
+38231671042, 031671443
EMAIL 
dom.bijela@gmail.com
mladost.bijela@usdz.me