fbpx

 

Volonterska grupa i mladi entuzijasti iz najveće omladinske humanitarne akcije u regionu ,,Njihov osmijeh vrijedi više“ organizovali su danas veliko proljećno druženje za štićenike Dječijeg doma ,,Mladost” u Bijeloj. Ove godine proslavili su  i jubilej – velikih 20 godina postojanja akcije.

Humanitarna akcija je započeta davne 2005. godine, a danas je realizuju NVU,,Nacionalni osmijeh Crne Gore”i NVO “Savez studenata Ekonomskog fakulteta”.  U akciji se ne prikupljaju novčana sredstva već donaciju čine novi proizvodi: od‌jeća i obuća, stvari za ličnu higijenu, školski pribor i igračke.

Ministarstvo prosvjete i inovacija pruža punu podršku ovoj akciji, i svim drugim koje će zajedno sa Ministarstvom rada i saocijalnog staranja biti realizovane u narednom periodu, kazala je ministarka Anđela Jakšić Stojanović.

-Jedino zajedno možemo ostvariti velike stvari i kreirati ambijent u kojem će svako dijete biti nasmijano. Zahvaljujem učenicima i studentima koji su aktivni učesnici projekta i ne postoji obrazovanje i obrazovni sistem ako nije zasnovan na ljubavi, empatiji i emocijama, kazala je Stojanović.

Ministrka rada i socijalnog staranja Naida Nišić kazala je da će Ministarstvo rada i socijalnog staranja aktivno učestvovati i podržavati ovakve i slične akcije.

-Hvala vam dragi volonteri, jer vi ovo radite bez ikakvog interesa. Bez obzira koje mi škole završili, ponavljam ako ne završimo školu ljudskosti i humanosti nijedna nam se škola neće važiti, kazala je Nišić.

U ime organizatora Snežana Ivanović,koja je pokrenula akciju 2005. zahvalila je svima koji 20 godina podržavaju akciju. Izvršna direktorica „Nacionalni osmijeh Crne Gore“ Milica Knežević kazala je da ovaj jubilej nije samo prilika za slavlje, već i da se zahvale svima koji su ih podržavali i pomagali realizaciju projekta sa najdužom tradijom, a koja okuplja veliki broj mladih.

-Hvala matičnoj kući Ekonomskom fakultetu, koji je 2005. prepiznao našu ideju i bio podrška svih ovih godina, Rektoratu CG, privatnim fakultetima, ministarstvima rada i socijalnog staranja i prosvjete, nauke i inovacija, Sekretarijatu za sport i kulturu Glavnog grada i Uniji srednjoškolaca, brojnim renomiranim crnogorskim kompanijama i pojedincima humanog srca. Podržavaju nas punih 20 godina i daju istrajnost našoj humanoj priči, kazala je Knežević.

U Dječijem domu je danas sve veselo i euforično, kazala je koordinator u Dječijem Domu Tanja Škobalj i zahvalila svima koji podržavaju akciju i čine da ona bude sve bolja.

-Prvi put u okviru akcije imamo posjetu naše resorne ministarke i ministarke prosvjete, nauke i inovacija. Zahvaljujem njima i organizaciji „Njihov osmijeh vrijedi više“ koja  ovim činom uči i nas i našu djecu kako da budu humani i da im pomognu. Djeci je ovo poseban dan, kazala je Škobalj.

U Dječijem domu „Mladost“ je oko 90 djece.

 

Izvor https://rthn.co.me

AKO ŽELITE DA DONIRATE?

Iskoristite priliku budite humani

Kontakt

ADRESA
Jadranska magistrala broj 10, Bijela - Herceg Novi, Crna Gora
TELEFON
+38231671042, 031671443
EMAIL 
dom.bijela@gmail.com
mladost.bijela@usdz.me