Zaposleni u Dječjem domu “Mladost”, Bijela, duži niz godina su dobrovoljni davaoci krvi. Zaposleni se vrlo rado priključuju akcijama ovakvog karaktera, što  kasnije može predstavljati  pozitivan model na koji se mogu  ugledati sami  štićenici/štićenice, da i oni u budućem periodu budu dobrovoljni davaoci krvi.

U periodu  prije Nove godine, 29.12.2020. zaposleni iz Doma su se priključili ovoj višegodišnjoj akciji, koja je  ovaj put zbog epidemiološke  situacije organizovana na odjeljenju za transfuziju krvi  u Kotoru, dok se prethodnih godina  organizovala u prostorijama Doma.

 

Ovo je idealna prilika za sve ljude koji žele da pruže pomoć  onoloko koliko je u njihovoj moći, da pomognu ljudima kojima je ista  potrebna, naše malo nekom može puno značiti” ,  kazala je vaspitačica Danica Bajković.

Janko Labović, kazao je da se ovakvoj akciji odaziva svake godine “Davanje krvi u periodu praznika je postala tradicija kada zaposleni u Domu  dobrovoljno daju krv i  na taj način doprinose podizanju društvene odgovornosti i ukazuju na važnost promocije dobrovoljnog davanja krvi”.  

Inicijator ovih akcija, Željko Barac, po struci diplomirani profesor fizičke kulture i sporta, kazao je da ovakve akcije  podržava još od studentskih dana, a svoje iskustvo i želju da sa istim  nastavi prenio je i  u Dječji dom. Zaposleni iz Dječjeg doma “Mladost” bi se odazvali u većem broju, međutim trenutna sitacija ih je spriječila u tome.

AKO ŽELITE DA DONIRATE?

Iskoristite priliku budite humani

Kontakt

ADRESA
Bijela bb, Herceg Novi, Crna Gora
TELEFON
+38231671042, 031671443
EMAIL 
mladost.bijela@usdz.me