fbpx

 

Za štićenike Dječjeg doma “Mladost “  organizovana je online radionica  27. i 28. februara 2021. godine. kroz dvodnevni program “Dohvatiti budućnost” namijenjena  mladima između 14 i 18 godina.

Cilj radionice je  da poveže srednjoškolce/ke različitih profila kako bi prevazišli predrasude i uvjerili se da ih mnogo više toga povezuje, nego što ih razdvaja. Takođe, jedan od ciljeva je da se mladi  motivišu  da postanu aktivni članovi zajednice, iskoriste mogućnosti za usavršavanje i ostvare svoje ambicije.


Tokom prvog dana, učesnici/ce su imali  priliku da nauče više o značaju neformalnog obrazovanja, inkluzije, razumijevanja i jednakih šansi kroz interaktivne sadržaje i dijaloge o eventualnim problemima sa kojima se mladi suočavaju pri ostvarivanju svojih planova.

Drugog dana, učesnici/ce su razgovarali sa predstavnicima nevladinih organizacija, obrazovnih institucija, regionalnih i međunarodnih programa za mlade, koji su ih informisali o konkretnim prilikama za usavršavanje. Govornici su  bitli predstavnici crnogorskih univerziteta, nevladinih organizacija koje se bave mladima i članovi RYCO-a, koji su se potrudili  da učenike upoznaju sa svojim radom i kao i da im budu podrška  da se uključe u inicijative, prijave za konkurse i stipendije namijenjene njima. Cilj radionice je i promocija izgradnje mira i uloge mladih u našem društvu uopšte. 

Organizator radionice je Kanclarija za regionalnu kooperaciju mladih - RYCO (Regional Youth Cooperation Office) u saradnji sa UNDP.  

AKO ŽELITE DA DONIRATE?

Iskoristite priliku budite humani

Kontakt

ADRESA
Jadranska magistrala broj 10, Bijela - Herceg Novi, Crna Gora
TELEFON
+38231671042, 031671443
EMAIL 
dom.bijela@gmail.com
mladost.bijela@usdz.me