U nedelju, 07.03.2021. NVO “Omladinski kulturni centar” iz Heceg Novog organizovala je tradicionalnu manifestaciju “Torta za osmijeh” posvećena našim  štićenicima.

Ovogodišnja, 18-ta po redu tortijada, obilježena je u malo  drugačijim uslovima, a sve u cilju zaštite zdravlja naših štićenika i zaposlenih. Kako epidemiološka situacija nalaže, akcija je prošla bez druženja sa dugogodišnjim prijateljima, ljudima dobre volje  i želje da svake godine izmame osmijehe našim štićenicima.

„Akcija je organizovana tako da su se torte donosile do kapije Doma i odlagale u prostorijama obližnjeg hotela Jadranska straža, tako da su djeca bila zaštićena od konatakata sa donatorima. Odaziv je bio sjajan s obzirom na okolnosti i činjenicu da smo ove godine vijest o akciji objavili samo za Herceg Novi. Stigle su 52 torte naših prijatelja, jedna torta dopremljena nam je iz Tivta. Na žalost, izostalo je tradicionalno druženje uz nastup klape Stari kapetan, ali djecu se već raduju tortama i po završetku akcije, torte nosimo u zgradu Doma, na degustaciju“, priča Mijović.

Manifestacija je nakon dugo godina okupila samo lokalne donatore, s obzirom na zabrane kretanja i okupljanja, pa su izostale torte brojnih prijatelja iz drugih država. No štićenici Doma zasladiće se sa 52 torte, priča nam predsjednik NVO Omladinski centar, Milijan Mijović:

On je zahvalio svim donatorima i prijateljima manifestacije, uz želju da sljedeće godine u ovo vrijeme, manifestacija bude organizovana u tradicionalnom duhu. Proteklih godina prijatelji iz Crne Gore i ex Yu republika donirali su preko 100 torti u jednom danu.

AKO ŽELITE DA DONIRATE?

Iskoristite priliku budite humani

Kontakt

ADRESA
Bijela bb, Herceg Novi, Crna Gora
TELEFON
+38231671042, 031671443
EMAIL 
mladost.bijela@usdz.me