Juće, 20.03.2021. godine, predstavnici Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori posadili su  stotinjak sadnica raznog bilja u dvorištu  Dječjeg doma „Mladost“ u Bijeloj.

Povod za ovu akciju bio je projekat koji vodi Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine – „Greening planet“, koji za cilj ima sadnju milion novih stabala u stotinu zemalja svijeta, pojasnila je ambasadorka Ukrajine Natalija Fijalka i dodala da je u baštama Doma posađeno bilje karakteristično za naš region.

 U jučerašnjoj sadnji učestvovali su i predstavnici Opštine Herceg Novi, sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Dejan Radonić i savjetnik predsjednika za međunarodnu saradnju Jovan Subotić.

Sekretar Radonić se zahvalio ambasadorki na uključivanju Herceg Novog u projekat globalnog ozelenjavanja javnih površina, ističući da se radi o iznimno lijepom gestu da to bude upravo Dječiji dom “Mladost”. Poručio je i da će druge organizacije i privredni subjekti koji za cilj imaju zaštitu i unaprijeđenje životne sredine imati podršku u lokalnoj samoupravi.

AKO ŽELITE DA DONIRATE?

Iskoristite priliku budite humani

Kontakt

ADRESA
Bijela bb, Herceg Novi, Crna Gora
TELEFON
+38231671042, 031671443
EMAIL 
mladost.bijela@usdz.me