Dana 7-og  jula, 2021. godine,  poznati guru Mohanji Shiva posjetio je  Dječji dom “Mladost”  u Bijeloj,  pored gospodina Mohanji djecu su posjetili i Devi Mohan, Globalni predsjednik AKT-a, Dražen Dobriković, predsjednik Mohanji Crne Gore i ostali članovi ACT-a i Mohanji Foundation iz Crne Gore i globalno.

Humanitarna organizacija ACT Montenegro, čiji je ogranak tek osnovan je smo dio globalne humanitrne fondacije ACT koja aktivno radi u 90 zemalja sveta. 

Naime, osnivač globalne ACT fondacije je guru  Mohanji iz Indije  , koji je osnovao fondaciju u čast svoje pokojne ćerke koja je poginula sa 4 godine, i u njenu slavu i spomen i sada, 18 godina kasnije, pomaže  djeci i odraslima širom svijeta u vidu hrane, odeće, zdravstvene njege i slično

Prilikom posjete Mohanji i ACT tim su bili u interakciji sa djecom, ispijajući ljubav i privrženost posebno  mlađih štićenika. Razgovarali su sa tinejdžerima , kako bi saznali više o njima, njihovim potrebama i snovima. Neki od njih su izrazili želju da se priključe AKT-u i služe društvu, dok je jedna djevojka ponudila da na svoj način piše pjesme i crta ACT logo. Manja djeca su nudila zagrljaje i bila su jako srećna.

 Ovo je bilo zaista dirljivo iskustvo koje je ostavilo dubok utisak na sve prisutne, a podsjeća na Mohanjijeve riječi ′′ Svi trebamo preuzeti odgovornost za svog bližnjeg, a posebno mlade. Oni su najnježniji, najkrhkiji. Oni su budućnost ove planete. Neka svi budu uključeni u našu ljubav, neka svako bude član naše obitelji. Imajući ovo na umu, možemo izliječiti našu planetu u jednoj generaciji."

ACT tim je tokom osjete donirao upravo one predmete za koje  se u tom trenutku pokazala potreba: lazy vreća za dječju udobnost u domu, 60 peškira za plažu i ostala oprema za plažu, kao što su plovke, pojasevi, mišići za kupanje, igračke, loptice, kao i 25 kg sezonskog voća, slatkiša i igračaka za najmlađe.

 

AKO ŽELITE DA DONIRATE?

Iskoristite priliku budite humani

Kontakt

ADRESA
Bijela bb, Herceg Novi, Crna Gora
TELEFON
+38231671042, 031671443
EMAIL 
mladost.bijela@usdz.me