fbpx

 

 

U okviru projekta „Treniraj kao šampion”  koji je pokrenula kompanija Luštica Development, na novootvorenom košarkaškom terenu u naselju Central Luštica Bay, predstavljen je i potpisan ugovor za realizaciju BasketCamp- Vlade Divac. Na tom značajnom događaju prisustvovali su zaposleni i štićenici/ce iz Djecjeg doma „Mladost“ kao jedni od učesnika košarkaškog kampa.


Košarkaški kamp trajao je od 02.08. do 10.08.2021. godine za 10 štićenika/ca iz Dječjeg doma „Mladost“ i za djecu iz košarkaškog kluba „Teodo“ iz Tivta.


Program se fokusirao na razvijanje osnovnih vještina u košarci (šutiranje, dribling,dodavanje) ,košarkaški IQ, pravilno donošenje odluka, sportsku psihologiju, timski rad, disciplinu, sporski stil života.
Svaki trening bio je jasno definisan, od međusobnog upoznavanja, igre, interaktivnh vježbi, takmičenja do poslednjeg dana tj. završetka kampa gdje su djeca imala priliku da se takmiče, pokažu šta su savladala, dobila nagrade i imala priliku da se slikaju sa Divcem.


Osoblje koje je radilo sa djecom tokom sedmodnevnih treninga su profesionalni treneri koji imaju više od 10 godina iskustva u radu sa djecom i tinejdžerima.
Trener Vladan Čubrić iz mjesta Vlasotince, Srbija, radi u Rusiji gdje trenira mušku reprezentaciju 3x3, a prethodno je trenirao žensku košarkašku reprezentaciju. Takođe, u Srbiji svake godine organizuje svoj kamp na kojem učestvuje preko stotinu djece i deset trenera.


Trener Dalibor Radenović iz Tivta, koji živi i radi u Beogradu, gdje ima svoj juniorski klub pod imenom „Beo Stars“.


Trener Predrag Radović koji radi u Tivtu u klubu „Teodo“, ima iza sebe preko trideset godina trenerskog iskustva i koji je iz Tivta izveo na desetine perspektvnih generacija.


„Učešće u ovakvom jednom profesionalno organizovanom kampu i prilike da sa djecom treniraju profesionalni treneri za djecu i njihovu budućnost znači mnogo. Pored fizičke aktivnosti djeteta koja ima  sijaset pozitivnih uticaja na njegov fizički razvoj, sport itekako utiče i na njihov umni razvoj. Prije svega vraća i podstiče "sportski duh" i "fer-plej" te djeci pomaže da steknu ili povrate osjećanje samopoštovanja,veće samopouzdanje, bolje socijalne vještine, lakše prihvataju poraz, u svakom sportu se očekuje disciplinovanost, poštovanje autoriteta, strpljenje, posvećenost, i sposobnost kontrolisanja negativnih emocija. Takođe, za djecu je važno da se naviknu na timski rad od ranog uzrasta, svi ovi zadaci su jedan od načina da pokažu svoju vrijednost i postignu svoj maksimum.“, kazala je Ilda Šabotić, stručna radnica iz Dječjeg doma „Mladost“, koja je bila u pratnji djece tokom trajanja košarkaškog kampa.

 

AKO ŽELITE DA DONIRATE?

Iskoristite priliku budite humani

Kontakt

ADRESA
Jadranska magistrala broj 10, Bijela - Herceg Novi, Crna Gora
TELEFON
+38231671042, 031671443
EMAIL 
dom.bijela@gmail.com
mladost.bijela@usdz.me